Over Sensus-methode

Gemeente-processen.be is een initatief van Sensus-methode.

De kracht van de Sensus-methode is de communicatie via een uniforme visuele taal, die voor iedereen waar dan ook ter wereld te begrijpen is. Hiermee wordt het mogelijk om kennis uit te wisselen binnen de organisatie, met andere organisaties en van elkaar te leren.

Selecteer een pagina

ISM: Out-of-the-box oplossing voor IT-servicemanagement

Sensus-methode en ISM zijn de sleutel tot succesvolle IT-dienstverlening

Procesmatig werken is cruciaal voor organisaties om grip te krijgen op hun IT dienstverlening. Steeds strengere wet en regelgeving voor onder andere privacy en nieuwe normeringen zorgt ervoor dat ook op het gebied van compliancy steeds complexere bedrijfsprocessen binnen een IT services beschreven moeten zijn. Het goed functioneren van een IT afdeling is dan ook cruciaal voor grote organisaties, zonder adequate IT service worden grote risico’s gelopen.

Om goed procesmatig te kunnen werken moeten de medewerkers gebruik maken van op elkaar afgestemde duidelijke processen, functies, werkinstructies en tooling. De essentie is dat ze ook daadwerkelijk worden gebruikt. Sensus-methode en ISM helpen u daarbij!

ISM procesmodel

Het ISM-procesmodel beschrijft in slechts zes processen, afgeleid van ITIL, alle werkzaamheden op tactisch en operationeel niveau. Door deze compacte, herkenbare vorm is ISM eenvoudig overal toe te passen.  Bedrijfspecifiek worden er nog enkele zaken toegevoegd. Dit kant en klare procesmodel stellen wij zowel in de Cloud als via import in de Sensus-software beschikbaar. Dit maakt het opzetten van uw processtructuur en processen een stuk eenvoudiger.

Meer informatie over het ISM procesmodel vindt u op de website van onze partner Servitect.

ISM methode

Bent u geïnteresseerd in het ISM procesmodel in Sensus-software?

Neem contact met ons op!