Over Sensus-methode

Gemeente-processen.be is een initatief van Sensus-methode.

De kracht van de Sensus-methode is de communicatie via een uniforme visuele taal, die voor iedereen waar dan ook ter wereld te begrijpen is. Hiermee wordt het mogelijk om kennis uit te wisselen binnen de organisatie, met andere organisaties en van elkaar te leren.

Selecteer een pagina

Onze klanten

De procesmanagementaanpak van Sensus-methode wordt binnen allerlei gemeenten toegepast, van groot tot klein. Hieronder de ervaringen van enkele gebruikers van de Sensus-methode en -software. Zij delen graag hun ervaringen met u!

 

Wat onze klanten zeggen

Zij vertellen u graag meer over ons!

“Draagvlak voor procesmanagement is belangrijk. Er is dan ook veel aandacht besteed aan de publicatie van de processen met Sensus-software. Wij kozen voor een grondplannetje van Turnhout en de gevels van de stadsgebouwen. Als medewerkers weten waar ze werken, kunnen ze ook hun processen snel vinden!“ Bart Smets

Adviseur Kwaliteit, Stad Turnhout

Om de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen gaat de Gemeente Destelbergen de processen uniform beschrijven en centraal beheren met behulp van Sensus BPM Software. ”De interne opleidingen zijn gestart dus binnenkort kunnen we volop inzetten op het procesbeheer.” Enthousiast zijn de medewerkers van start gegaan met het modelleren van processen met behulp van de iconen.

Maarten Boeraeve

Afdelingshoofd Interne zaken, Gemeente Destelbergen

“We zijn ervan overtuigd dat het in kaart brengen van alle processen en het opstellen van een administratief handboek onze organisatie verbetert. De kennis van de processen zit in de hoofden van de medewerkers, via Sensus-methode willen we die kennis borgen in de organisatie. Het is meteen ook de trigger om eens na te denken over ‘waarom doen we dit?’ en ‘hoe kan het beter?’”

Kristine Nijs

Gemeente Arendonk

De Oost-Vlaamse gemeente Sint-Gillis-Waas gaat aan de slag met Sensus-methode en Sensus BPM Software. In het kader van de kwaliteitsborging wil de gemeentelijke organisatie de processen uniform beschrijven en centraal gaan beheren. De middelgrote gemeente, gelegen tussen Antwerpen en Gent, wordt getraind in het gebruik van Sensus-methode en bijbehorende BPM software.

Gemeente Sint-Gillis-Waas

“Ik vind het initiatief om processen te delen met andere gemeenten heel goed! Zelf heb ik veel aan de processen van Stad Turnhout gehad, die al waren gepubliceerd bij Sensus-methode, bijvoorbeeld om te kijken hoe zij met bepaalde zaken omgaan. Eigenlijk zijn binnen alle besturen de processen grotendeels hetzelfde.” Liesje Raemdonck

Hoofd organisatieontwikkeling, Gemeente Bornem

“Sensus-methode doet wat wij nodig hebben, en niet meer. Zo blijft het eenvoudig en kan iedereen ermee uit de voeten. Vooral het beheer van de processen wordt nu veel gemakkelijker, voorheen in Visio moesten we bij veranderingen helemaal op nul beginnen. En we gebruiken de magnetische iconen heel veel!”

Yolande Kaulen

Cel Kwaliteit, Gemeente Evere

Wilt u meer weten?

Neem contact op