Over Sensus-methode

Gemeente-processen.be is een initatief van Sensus-methode.

De kracht van de Sensus-methode is de communicatie via een uniforme visuele taal, die voor iedereen waar dan ook ter wereld te begrijpen is. Hiermee wordt het mogelijk om kennis uit te wisselen binnen de organisatie, met andere organisaties en van elkaar te leren.

Selecteer een pagina

Achtergrond | Gemeente-processen.be

Gemeentelijke instanties worden in steeds grotere mate gedreven om klantgericht te werken en efficiëntere dienstverlening voor haar burgers te bieden. Daarbij zijn veel werkmethoden en communicatiestructuren in de afgelopen tijd aanzienlijk veranderd. Verbetering van gemeenteprocessen kan echter alleen bewerkstelligd worden wanneer niet alleen de problemen, maar ook mogelijke oplossingen door directe betrokkenen worden aangedragen.  Doel van deze website is een openbaar platform te bieden waar gemeenten kennis over processen kunnen delen.

 

 

Voorbeeldprocessen ter inspiratie

Zou het niet fijn zijn om ook eens met andere gemeenten van gedachte te wisselen en te leren van hun ervaringen met processen? Binnen gemeenten zijn vele overeenkomstige diensten te vinden. Daarbij kan het handig zijn om kennis en diensten die reeds uitgeschreven zijn met elkaar te delen. Want vele handen maken licht werk! Let wel, de beschreven processen die hier gepubliceerd worden dienen puur ter inspiratie, maar kunnen niet als waarheid worden gezien. U kunt ze wel gebruiken als basis om snel processen op maat te maken voor uw organisatie.

“Wat me bij de Sensus-methode aansprak was de eenvoud ervan. Veel beschrijvingsoefeningen leiden snel tot oeverloze discussies. De Sensus-methode brengt met behulp van gespecialiseerde interviewtechnieken en 8 iconen alle processen op begrijpelijke en concrete manier in beeld. Door deze benadering kunnen we iedereen in de organisatie – van de top tot op de werkvloer – betrekken bij het in kaart brengen van processen en ze vervolgens verbeteren.”

Bart Smets

Adviseur Kwaliteit, Stad Turnhout

Uw voordelen

N

Eenvoudige en uniforme processen

N

Mogelijkheid om feedback te geven op processen

N

Best practices: leer van de ervaringen van andere gemeenten

N

Snel en efficient processen beschrijven en diensten uitwerken

N

Deel de kennis terwijl u aan nieuwe informatie bouwt

N

De kennis die op deze site is gepubliceerd is volledig openbaar en is niet auteursrechtelijk beschermd

N

Sensus-software gebruikers kunnen de voorbeeldprocessen direct importeren in de software

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op.

Contact